Vienas pagrindinių mūsų geros savijautos (ir išvaizdos) priešų – daug pridėtinio cukraus ir išvalytų miltų turintis maistas. Tačiau atsisakius saldumynų gyvenimas dažnai pasidaro nebe toks mielas. Todėl saldumynų sąraše rekomenduoju pasilikti juodąjį šokoladą, chalvą ir džiovintas uogas bei vaisius (be pridėtinio cukraus).
Dažniausiai džiovintų vaisių sąraše atsiduria datulės.
Taip, datulės yra vaisius. Jos yra puikus saldumynų pakaitalas dėl savo saldaus skonio. Dažnai manoma, kad datulės mirkomos cukraus sirupe, tačiau jose natūraliai yra tiek cukrų, kad papildomai jo dėti nebereikia. Nei dėl skonio, nei dėl konservavimo.
Datulės yra puikus pasirinkimas dėl palyginti didelio skaidulų, geležies, magnio ir antioksidantų kiekio jose. Nors didžiąją dalį datulių vis tiks sudaro cukrūs, jose esančios skaidulos neleidžia staigiai šoktelėti cukraus kiekiui kraujyje. Be to jose esantis magnis ir antioksidantai mažina uždegiminius procesus organizme. O šie yra daug pavojingesni mūsų sveikatai, nei mes įsivaizduojam.
Kokias datules rinktis, šviežias ar džiovintas?
Baltymų, vitaminų ir mineralų kiekiu jos panašios į džiovintas, bet šviežiose datulėse yra beveik dvigubai mažiau angliavandenių. Todėl rekomenduoju pirmenybę teikti joms.
Tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad net ir šviežios datulės savo maistine verte artimesnės džiovintiems vaisiams. Ir dėl to paties cukraus kiekio rekomenduoju apsiriboti 7 datulėm per dieną.
Kaip pasirinkti datules?
Rinkitės datules su lygia, šiek tiek susiraukšlėjusia, bet ne sutrūkusia odele. Venkite tų su baltais cukraus kristalais po odele.
Datulės atrodo įtartinai?
Kartais po datulių odele rasite baltų kristalų. Tai džiūvimo metu susikristalizuoja į viršų keliamas cukrus. Tai kaip ir nereiškia, kad su datule kažkas negerai, tiesiog ji nėra tokia šviežia, kaip norėtumėte.
Be to datulės kartais turi gyventojų. Jei radote įtartinų rudų taškiukų, panašių į dulkes, išmeskite. Dėl to visada rekomenduoju prieš dedant į burną jas perskirti, pažiūrėti, kas viduje. Jei radote svečių keliose datulėse, tai dar nereiškia, kad visa partija sugadinta, tiesiog įdėmiai apžiūrėkite kiekvieną.
Vakar kaip tik diskutavome, kodėl šviežia datulė atrodo kaip džiovinta ir kaip ji gali nesugesti (jei šviežia) net kelis mėnesius? Paprastai prinokusios datulės dar palaikomos kurį laiką ant medžio, kad apdžiūtų saulėje. Jų odelė šiek tiek sukietėja, susiraukšlėja. Taip jos išsilaiko ilgiau.
Kaip laikyti datules?
Nuskintas šviežias datules geriausia laikyti sandariame inde šaldytuve. Taip jos gali išstovėti iki 8 mėn. Džiovintos – net ir metus. Kitas būdas yra šaldymas. Šviežios datulės tokiu būdu išsilaiko metus, o džiovintos net penkerius.
Išsinešimui:
– Vietoj įprastų saldumynų rinkitės šviežias datules;
– Ribokite jų kiekį iki 7 vnt. per dieną;
– Prieš valgydami perskirkite pažiūrėti, ar viduje niekas negyveną;
– Pirkite šviežias datules laikomas tik šaldytuve.
levaquin medication order levaquin pills
coursework advantages and disadvantages coursework cover page
nea coursework history a level coursework vs research masters
courseworks help
coursework support
custom coursework writing
https://drugsoverthecounter.shop/# over the counter blood thinners
coursework in marketing coursework presentation coursework masters coursework average calculator
coursework meaning in english coursework service coursework
advantages and disadvantages coursework ka hindi
courseworks help coursework download coursework for phd coursework writers
coursework resume qasp coursework coursework for phd coursework based a levels
coursework umich stats coursework deutsch coursework sample coursework que significa
coursework research coursework questions coursework geeks coursework degree
coursework essay coursework que significa coursework download coursework report example
coursework jcq coursework bank custom coursework
writing service coursework based masters
zithromax z-pack It s not the same as the hormone therapy given to ease the symptoms of menopause menopausal hormone therapy
2pressing
cheapest cialis 20mg Laboratory studies suggest Essiac has antioxidant and cytotoxic properties